Connect with us

Geschiedenis

Stichting Ons Tweede Thuis, eigenaar van het kinderziekenhuis naast de kinderboerderij, heeft begin 2014 aangegeven dat zij na het stopzetten van de subsidie van de gemeente de kinderboerderij niet meer open kon houden. Bij de gemeente kwamen veel verontruste telefoontjes en e-mailtjes binnen. Reden voor de politieke partijen DUS! (D66 en GroenLinks) en PvdA Uithoorn/De Kwakel, een bijeenkomst te organiseren om de mogelijkheden te verkennen of er de benodigde kennis, geld en organisatievermogen in de Uithoornse samenleving aanwezig was om de kinderboerderij te behouden en de krachten te bundelen. Het doel van de bijeenkomst was een initiatiefgroep op te richten, die de doorstart van de kinderboerderij zou onderzoeken en uitwerken.

Tijdens deze bijeenkomst heeft een aantal bewoners van Uithoorn enthousiast ‘ja’ gezegd om deel te nemen in een werkgroep voor het behoud van de kinderboerderij. Zij hebben een stichting opgericht met als doel om de kinderboerderij op een duurzame wijze te behouden voor Uithoorn.
De bestuursleden stellen zich in het team kort aan u voor.

Momenteel wordt de kinderboerderij beheerd door vrijwilligers. Onze doelstelling is om ons enthousiasme voor natuur, milieu en duurzaamheid over te brengen op kinderen en volwassenen. Wij bieden een laagdrempelige (buurt) voorziening in Uithoorn waarbij een ieder kan genieten van deze bijzondere plek in het Libellebos en waar kinderen in een veilige omgeving leren omgaan met dieren en kunnen spelen in de speeltuin.